kaart wandelroute stinzenroute Kollum Buitenpost

Overzichtskaartje Stinzenroute Kollum-Buitenpost.

Vanwege de coronacrisis gaat de geplande opening van de nieuwe Stinzenroute Buitenpost-Kollum op vrijdag 3 april niet door. De 55.000 vorig jaar geplante biologische bloembollen trekken zich daar niets van aan en groeien of het een lieve lust is. Ze staan allemaal prachtig in bloei. Mensen kunnen de route individueel lopen en genieten van deze lokale natuur als ze zich strikt houden aan de richtlijnen van de overheid: ga erop uit in je eentje en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Stinzenroute door Buitenpost, Kollum en het landschap

De Stinzenroute volgt grotendeels de route van de Foodwalk en komt langs alle plekken waar biologische bloembollen zijn aangeplant (de rode strepen op de kaart). De stinzenroute maakt echter nog een uitstap naar Kollum en weer terug. Vorig jaar in oktober hebben scholen, bedrijven, verenigingen, organisaties en vele andere vrijwilligers op al die plekken samen 55.000 bloembollen geplant. “De natuur trekt zich gelukkig nergens van aan, dus al deze inzet is zeker niet voor niets geweest. Dan zou het toch mooi zijn als mensen komende periode kunnen genieten van alle kleuren en geuren die deze voorjaarsroute biedt”, vertelt Henk Pilat van Stichting Wrâldfrucht.

foto stinzenrouteplanten

Izi-Travel-app

De route kun je lopen met de Izi-travel-app. Deze app is de digitale gids van de stinzenroute. Bij elke bollenplek vertelt de school, vereniging of organisatie die daar bollen heeft geplant het verhaal over deze plek. De app kun je downloaden via de App-Store (Apple) en Google Play (Android). In de app zoek je op ‘stinzenroute’. In de app kun je de route via wifi downloaden, zodat je deze ook off-line kunt lopen.