...het waarom en wat van het werk in de redactie

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? In een gezellige sfeer het laatste nieuws uit Buitenpost doornemen? Verhalen schrijven over interessante mensen, organisaties en ondernemingen uit ons dorp? Met het hele team gaan voor 'de deadline' en apetrots zijn dat die ondanks alles toch weer gehaald is? Wie deze vragen met 'ja' heeft beantwoord moet zeker even doorlezen. De redactie van de Binnenste Buiten kan namelijk altijd versterking gebruiken!

'Van Buitenposters, voor Buitenposter, door Buitenposters'. Dat is het motto dat de Binnenste Buiten voor ogen staat bij het dorpsblad. Dat betekent dat iedere Buitenposter een bijdrage mag leveren aan het blad. Al deze verhalen, tips en opmerkingen maken echter nog geen blad. Dat is de taak van de redactie, dus centraal inzamelpunt van kopij en foto's. Aan de andere kant schrijven de redacteuren zelf ook verhalen, niet zelden naar aanleiding van een tip van een dorpsgenoot.

De redactie bestaat nu uit zes personen, maar voor het redactiewerk gaat zeker het oude gezegde 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd' op. En niet alleen 'vreugd', ook is de veelzijdigheid erbij gebaat.

Wat doet de redactie
Als redactie vergaderen wij twee keer per maand in It Koartling aan de Schoolstraat. Die avonden nemen we de binnengekomen kopij door en bespreken we mogelijke onderwerpen voor het aankomende nummer. In het weekend voordat het blad naar de drukker gaat controleren we thuis de opgemaakte pagina's. Ook dit neemt een paar uurtjes in beslag. Wat de overige werkzaamheden betreft - redigeren, overtypen of zelf artikelen schrijven: de ene keer heb je het er drukker mee dan de andere keer. Maar ook voor het redactiewerk geldt evenzo: "Vele handen maken licht werk'.

Profiel
Als redactie van vrijwilligers stellen we geen strenge eisen aan onze nieuwe collega(s). Het belangrijkste vinden wij dat we op een prettige manier samen een dorpsblad kunnen maken. Kun je je vinden in het onderstaande profiel - dan pas je vast in het team:

  1. als je schrijven al niet leuk vindt, dan is het voor je op z'n minst een uitdaging. Maar ook vind je het boeiend om andermans schrijfwerk te lezen.
  2. je bent best bereid een bijdrage te leveren in een goed leefklimaat van ons dorp.
  3. je bent nieuwsgierig en ge´nteresseerd, maar geen roddelaar
  4. je positief-kritisch ingesteld - afkraken is niet jouw stijl, maar je slikt ook niet alles voor zoete koek
  5. leeftijd en sekse zijn onbelangrijk - enthousiasme telt wel!

Wel interesse, maar geen tijd?
Ben je wel ge´nteresseerd, maar ben je bang dat je geen tijd hebt om bijvoorbeeld stukken te schrijven? Reageer dan toch! Zelfs al zou je alleen maar bij de redactievergaderingen aanwezig kunnen zijn, dan lever je al een bijdrage. Hoe meer mensen tijdens de redactievergaderingen overleggen over de inhoud van het blad, hoe beter dat is. Andersom geldt trouwens ook. Hoeft het vergaderen van jou niet, maar wil je de redactie wel helpen bij het schrijven van stukken. Meld je dan als correspondent en kun je in overleg zelf stukken aanleveren, zonder het verdere redactiewerk.

Meer informatie?
Wil je meer weten, of wil je je aanmelden voor onze redactie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze telefoonnummers staan in het colofon van het blad. Ook kun je ons een mailtje sturen op het redactie-mailadres: bibupost@gmail.com Je hoort dan snel van ons.