Vanaf 1 april 2021 bestaat de redactie uit:

Annemieke Altena foto Annemieke Altena Frits Bouwens foto Frits Bouwens
Johan Kootstra foto Johan Kootstra Piet Pettinga foto Piet Pettinga
Amanda van Roessel foto Amanda van Roessel Rinske Hooisma foto Rinske Hooisma

Niet op de foto, onze correspondenten: Hielke Boorsma, Sanne Grijpstra, Bote de Haan, Edward Hoen, Nelleke Kemps, Kees Koomans, Gesien Leguijt, Jantsje Oost en Anneke Paauw.

Belangstelling voor het redactiewerk?

Op de door ons gestelde vraag om ons te helpen met het werk van de redactie horen we regelmatig het antwoord: “Maar ik kan helemaal niet schrijven”. Er zijn maar weinig mensen die de kwaliteiten van een Reve, Bomans of Carmiggelt hebben en dat volmondig van zichzelf kunnen zeggen. Binnen onze redactie is er in ieder geval niemand die dat zou durven. Maar dergelijk talent zoeken we ook helemaal niet. We maken geen literatuur maar schrijven naar beste kunnen stukjes in gewoon nederlands.

de redactie aan het werk

Het werken in de redactie houdt trouwens meer in dan alleen 'het stukjes maken'. Zo zoeken we ook mensen die andere belangrijke taken willen doen. Want een niet minder belangrijk deel van het werk bestaat uit het meedenken over onderwerpen voor artikelen, het melden van nieuwtjes en het opdoen en onderhouden van contacten. Voor dat vrijwillige werk geven wij een stukje gezelligheid, voldoeninggevend teamwerk en een maandelijkse vergoeding terug.
Belangstelling? Neem vrijblijvend contact op met de redactie! Dit kan via ons mailadres: bibupost@gmail.com

Lees over het waarom en wat van de redactie!

Lees een artikel over de redactie (maart 2004)